Martha Flora - De dementiezorg die u zoekt

Menu

Over Martha Flora

Martha Flora is een particulier initiatief in dementiezorg. Gebouwd op persoonlijke ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek. Het resultaat: een uniek zorgconcept voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie.

Wie is Martha Flora?

Martha Flora is de eigenzinnige moeder van Marco Ouwehand. Toen ze de diagnose alzheimer kreeg wist ze één ding zeker: ik ga niet naar een verpleeghuis. Marco nam een besluit.

Marco Ouwehand begon met de ontwikkeling van het zorgconcept van Martha Flora. Nu is dit bijzondere zorgconcept werkelijkheid geworden.

Verder lezen

Martha Flora en de kamervragen van de SP

De SP zorgt voor de nodige politieke druk in de zorg. Dat is uiteraard haar goed recht. Voor de SP is tweedeling in samenleving en dus ook in de zorg een belangrijk politiek issue. Bij Martha Flora...

Verder lezen

Martha Flora en de IGZ

De afgelopen weken is er veel te doen geweest rond de verpleeghuiszorg. Dat komt omdat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een lijst heeft gepubliceerd met 150 organisaties die niet voldoen aan de normen van de IGZ. Er is zelfs gedreigd met het sluiten van instellingen en het ontslag van bestuurders. Dat leidt tot onzekerheid, frustratie en zelfs rechtszaken. Een betreurenswaardige situatie met alleen maar verliezers. Ik wil dit moment aangrijpen om nog eens toe te lichten waarmee Martha Flora zich onderscheidt binnen de zorg.

Verder lezen

Een bijzonder particulier initiatief

Martha Flora is een particulier initiatief. Opgezet door Marco Ouwehand en voortgekomen uit persoonlijke ervaringen met zijn moeder. Het zorgconcept van Martha Flora is mede gebaseerd op het wetenschappelijke onderzoek en de visie van hoogleraar Anne-Mei The.

Verder lezen

Martha Flora in het nieuws

Hier vindt u overzichtelijk waar nieuwsberichten van Martha Flora allemaal zijn geplaatst. Wilt u het hele artikel lezen? Hieronder vindt u alle artikels. December 2016 Maandag 12 december Lei...

Verder lezen

Persberichten

Martha Flora brengt regelmatig nieuws naar buiten. Hier kunt u op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Martha Flora en alle persberichten teruglezen.

Verder lezen

Belangrijke partners van Martha Flora

Door onze samenwerking met het Alzheimer Centrum van het VU Medisch Centrum in Amsterdam en de stichting Alzheimer Nederland zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten in dementiezorg.

Verder lezen

Alzheimer Experience

Maak kennis met de belevingswereld van mensen met dementie. In de Alzheimer Experience. Een interactieve, online speelfilm.

Met de Alzheimer Experience kunnen familieleden en professionals zelf ervaren wat het betekent om dement te zijn.

Verder lezen

Power Course Dementie

Martha Flora heeft de Power Course Dementie ontwikkeld. Een belangrijk e-learning programma over dementie, voor mantelzorgers, professionals en vrijwilligers op alle opleidingsniveaus.

Power Course Dementie leert u wat de oorzaken en de gevolgen zijn van dementie. Maar ook: hoe kunnen we mensen met dementie beter tegemoet kunnen treden.

Verder lezen

Achtergrondinformatie overnames

Hier leest u alle achtergrondinformatie over de overnames die Martha Flora heeft gedaan. 15 september 2014, Martha Flora Lochem hoort er helemaal bij  

Verder lezen

De dementiezorg die u zoekt

Wat is dementie?