Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

De Meander

De Meander is het kloppende hart van de beschermde samenleving die Martha Flora vormt. U vindt er de sfeer en afleiding die past bij uw stemming, op elk moment van de dag.

Een ruimte die prettig aanvoelt

Elke Martha Flora huis heeft een Meander, een unieke ruimte, speciaal ingericht voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie. Het is de gastvrije, centrale plek van onze samenleving, waar gegeten wordt, waar u gezelschap vindt, waar activiteiten plaatsvinden en ook uw familie van harte welkom is. De Meander bestaat variërend per locatie uit een bibliotheek, een huiskamer, een eetkeuken, een tuin/dakterras en een atelier. Het kan niet anders, of u vindt er de sfeer waarbij u zich prettig voelt. Onze gastheer of gastvrouw zorgt dat het u- en uw familie – aan niets ontbreekt. Bij Martha Flora maken gemiddeld 12 bewoners gebruik van één Meander.

Lekker naar buiten

Vanuit de Meander loopt u zo de ruime tuin in. Een beschutte omgeving waar u zich veilig voelt en rust vindt. En waar u bij mooi weer lekker kunt genieten van het zonnetje. Tuiniert u graag? Ga uw gang!

Gerelateerde pagina’s

Samenwerking Stirling Universiteit

Martha Flora heeft de inrichting en indeling van haar huizen ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Schotse Stirling Universiteit. De autoriteit op het gebied van design voor kleinschalig wonen met dementie.

Verder lezen

Sfeervol wonen in een particulier verpleeghuis

U heeft uw eigen, royale appartement, dat van alle gemakken is voorzien. De sfeer en inrichting van uw woning. Dat bepaalt u helemaal zelf. Vanuit uw appartement komt u in de Meander – het hart van onze geborgen, beschermde samenleving. Ook kunt u bij bepaalde locaties samenwonen met uw partner. Als u even wilt wandelen, is er altijd een medewerker in de buurt die graag met u mee loopt.

Verder lezen

Eigen zorgappartement

U bewoont een royaal zorgappartement van 40 tot 65 m². Met eigen sanitair, pantry en alle privacy. Uw partner en (klein)kinderen kunnen altijd bij u blijven logeren. Wij zorgen dat u het leven zoals u dat gewend bent gewoon kunt voortzetten. En daar hoort uw familie natuurlijk bij!

Verder lezen

Wonen met volop privacy

U wilt privacy als u daar behoefte aan heeft. Daarom kunt u zich altijd rustig terugtrekken in uw eigen, vertrouwde omgeving: een ruim appartement waar u comfortabel woont en waar u het voor het zeggen heeft. Privacy is dan ook een belangrijk onderdeel als het gaat om kleinschalig wonen met dementie.

Verder lezen