Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Samenwerking Stirling Universiteit

Martha Flora heeft de inrichting en indeling van haar huizen ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Dementia Services Development Centre van Stirling University in Schotland. Dit centrum is gespecialiseerd in design en ergonomie voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie. Het DSDC geldt als de onbetwiste specialist op dit gebied.

Design verbetert kwaliteit van leven

Design voor mensen met dementie is een specialisme. Het gaat veel verder dan het oplossen van de praktische problemen die mensen met dementie hebben met coördinatie, objecten en ruimtes. Design moet tot stand komen vanuit de interactie die zij hebben met hun omgeving, met hoe zij de wereld ervaren. Het Dementia Services Development Centre van de Stirling University bewijst dat het juiste design, interieur en licht een fundamenteel, positief verschil kan maken in het leven van mensen met dementie.

Gerelateerde pagina’s

Eigen zorgappartement

U bewoont een royaal zorgappartement van 40 tot 65 m². Met eigen sanitair, pantry en alle privacy. Uw partner en (klein)kinderen kunnen altijd bij u blijven logeren. Wij zorgen dat u het leven zoals u dat gewend bent gewoon kunt voortzetten. En daar hoort uw familie natuurlijk bij!

Verder lezen

De Meander

De Meander is het warme hart van de beschermde samenleving die Martha Flora vormt. De Meander is een grote ruimte, met o.a. een eetkeuken, een huiskamer en een bibliotheek. U vindt er de sfeer en activiteit die past bij uw stemming.

Verder lezen

Wonen met volop privacy

U wilt privacy als u daar behoefte aan heeft. Daarom kunt u zich altijd rustig terugtrekken in uw eigen, vertrouwde omgeving: een ruim appartement waar u comfortabel woont en waar u het voor het zeggen heeft. Privacy is dan ook een belangrijk onderdeel als het gaat om kleinschalig wonen met dementie.

Verder lezen

Sfeervol wonen in een particulier verpleeghuis

U heeft uw eigen, royale appartement, dat van alle gemakken is voorzien. De sfeer en inrichting van uw woning. Dat bepaalt u helemaal zelf. Vanuit uw appartement komt u in de Meander – het hart van onze geborgen, beschermde samenleving. Ook kunt u bij bepaalde locaties samenwonen met uw partner. Als u even wilt wandelen, is er altijd een medewerker in de buurt die graag met u mee loopt.

Verder lezen