Meer weten?

Wij helpen u graag

Bel 06-21639492

Beleef de sfeer. Vraag een rondleiding aan
Martha Flora en corona [lees verder]

Martha Flora Goes

Dementiezorg: persoonlijk & gespecialiseerd

Goede dementiezorg, is zorg dat perfect is afgestemd op de persoon met dementie. Daarbij dient rekening te worden gehouden met de wensen en behoefte van de persoon, maar ook echt persoonlijke aandacht is belangrijk. De ziekte is progressief en de zorg dient continu aangepast te worden. Wij bieden dan ook geen gewone ouderenzorg. Waar moet u op letten als u een geschikte plek zoekt voor een naaste met dementie? Wij zetten de belangrijkste criteria voor u op een rijtje, in de vorm van deze handige checklist. Bekijk hiernaast ook het persoonlijke verhaal van Marco Ouwehand, ervaringsdeskundige (vader en moeder met dementie) en oprichter van Martha Flora.

De 7 kwaliteiten van Martha Flora

Wij hebben onderzocht wat mensen met dementie nodig hebben. Al onze bevindingen vormen het fundament van onze 7 kwaliteiten. Deze kwaliteiten zijn erop gericht om uw geliefde de zorg te bieden die hij of zij nodig heeft. Hierdoor laten we ons niet beperken door de werkwijze vanuit het reguliere zorgstelsel. Alleen zo kunnen wij gespecialiseerde zorg bieden. Deze zorg richt zich op mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Wij durven dan ook te zeggen dat Martha Flora de meest persoonlijke dementiezorg van Nederland biedt.

Ontvang de brochure gratis

Na het achterlaten van uw naam en e-mailadres, wordt de brochure naar het opgegeven e-mailadres gestuurd.


  beginnende dementie ouderen

  Gespecialiseerd in dementiezorg

  Dementie is een complexe en progressieve ziekte die meer dan honderd verschillende vormen kent. Bovendien is het een ziekte die bij elk individu weer anders verloopt, in een ander tempo. Dat vraagt om gespecialiseerde zorg. Goede dementiezorg doe je er niet even bij. Goede dementiezorg kan je alleen bieden als je daar, zoals Martha Flora, volledig in gespecialiseerd bent.

  Echte aandacht

  Tussen de werkzaamheden door een kopje thee drinken en even een praatje maken. Iemand uitnodigen om mee te helpen met het bereiden van de lunch. Echte persoonlijke aandacht, dat is waar wij voor staan. Dit kan natuurlijk alleen wanneer medewerkers daar de tijd voor krijgen. Wij werken daarom met een hoger aantal personeelsleden dan in de reguliere en de meeste particuliere ouderenzorg.

  zorg martha flora buiten
  zorg martha flora privacy

  Privacy, ook met uw familie

  Privacy is in het normale leven een van onze belangrijkste levensbehoeften. En dat verandert natuurlijk niet wanneer u bij ons komt wonen. Mensen met dementie zoeken de nabijheid van andere mensen en tegelijkertijd geborgenheid. Bij Martha Flora kunt u zich terugtrekken in de beslotenheid van uw eigen appartement of in een van de knusse hoekjes in de Meander, de beschermde samenleving van Martha Flora.

  Volop leefruimte

  Volop leefruimte. Dat biedt niemand. Martha Flora wel. Ga gerust even lekker in de tuin zitten. Of in de bibliotheek. Bij ons geen vaste plek aan tafel of in de huiskamer, tenzij u dat graag wilt. U heeft ruimte om keuzes te maken. Ruimte voor privacy, in uw eigen appartement. Ruimte om de nabijheid van andere mensen op te zoeken in de Meander, de geborgen samenleving van Martha Flora. Begeef u daar waar u zich prettig voelt.

  zorg martha flora wijntje
  zorg martha flora activiteiten

  Activiteiten op maat

  Niet iedereen is hetzelfde. Waar de een geniet van het lezen van een goed boek, luistert de ander graag naar muziek of bespeelt zelf een muziekinstrument. Ook de activiteiten zijn belangrijk binnen de dementiezorg. Wij organiseren geen standaard activiteiten, wij zorgen voor activiteiten op maat. Zo sluiten ze goed aan bij de persoonlijke interesses van een of meerdere bewoners. Natuurlijk is iedereen welkom om mee te doen, maar niks is verplicht en alles heeft een natuurlijk beloop.

  Nooit meer verhuizen

  Elk mens wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met dementie kan er echter een moment komen dat dit echt niet meer gaat. Als u dan toch moet verhuizen geeft dat stress en onrust, zeker omdat u met dementie ook nog eens extra kwetsbaar bent. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u niet meer hoeft te verhuizen. Met uitzondering van situaties die aanvullende expertise, kennis of deskundigheid vereisen, zijn we er tot het einde voor u.

  zorg martha flora hond
  zorg martha flora mantelzorg

  Geen zorgen meer

  Mantelzorg geven aan een geliefd persoon met dementie is loodzwaar. Bovendien komt er veel regelwerk en administratie bij kijken. Wij nemen dat van u over, zodat u zich met de waardevolle dingen van het leven kunt bezighouden.

  Download de Martha Flora brochure

  Wilt u meer weten over de meest persoonlijke zorg bij dementie? Wij zijn u graag van dienst. Selecteer hieronder de gewenste locatie en download eenvoudig de brochure, vraag direct een rondleiding aan of neem telefonisch contact op.

  Ik dacht dat alle bewoners van de gemeenschappelijke ruimten gebruik moesten maken, maar het bleek maar de helft te zijn. Wat een ruimte!

  - Dochter bewoner Martha Flora Twello