Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

Wonen in de beschermde leefomgeving van Martha Flora wordt deels vergoed uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) via het volledig pakket thuis (VPT). Een ander deel van de maandelijkse kosten betaalt u zelf. Daarnaast betaalt u voor de WLZ-zorg een eigen bijdrage aan het CAK. Het bedrag dat u zelf moet betalen voor wonen bij Martha Flora is afhankelijk van de locatie die u kiest. Misschien denkt u: dat kan ik vast niet betalen. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. We denken daarom graag met u mee in een persoonlijk gesprek.

De kosten voor wonen bij Martha Flora zijn opgebouwd uit drie verschillende componenten:

1. Verzorging, verpleging en begeleiding

De bewoners bij Martha Flora hebben allen een 24-uurs indicatie. Deze indicatie wordt onafhankelijk bepaald door het CIZ. Mocht u nog geen indicatie hebben, dan kunt u contact met ons opnemen en helpen we u graag bij al uw vragen.

De indicatie geeft u recht op de basiszorg. Deze basiszorg wordt vergoed vanuit de WLZ. Bij Martha Flora werken we met het VPT als financieringsvorm vanuit de WLZ. Het Zorgkantoor keert de vergoeding direct uit aan Martha Flora en controleert of voor de financiering daadwerkelijk de basiszorg wordt geleverd. Na uw inschrijving bij Martha Flora nemen wij in samenwerking met het zorgkantoor alle verdere regelzaken voor u uit handen.

De eigen bijdrage

In Nederland betaalt iedereen die zorg krijgt vergoed vanuit de WLZ een eigen bijdrage aan de overheid. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. U zult van het CAK de factuur voor de eigen bijdrage ontvangen.

Afhankelijk van het verpleeghuis dat u kiest in Nederland betaalt u een hoge eigen bijdrage maximaal € 2.887,40 per maand, of een lage eigen bijdrage van maximaal € 1.052,20 per maand. Voor de particuliere dementiezorg van Martha Flora betaalt u de lage eigen bijdrage zolang u bij ons woont.

Heeft u hulp nodig bij het berekenen van de eigen bijdrage, dan staan wij voor u klaar. Ook kunt op de rekentool van het CAK gebruiken. Deze vindt u op https://www.hetcak.nl/zorg-vanuit-de-wlz/berekening-eigen-bijdrage/

Zoals u ziet, is het verschil tussen de hoge eigen bijdrage en de lage eigen bijdrage aanzienlijk. Dit leidt ertoe dat het verschil in prijs tussen wonen bij Martha Flora in vergelijking met een regulier verzorgingshuis minder groot is dan u wellicht in eerste instantie dacht.

 

2. Woon- en servicekosten.

Naast een ruime privé studio of appartement biedt Martha Flora haar bewoners de luxe van een zeer ruime ‘’Meander’’, het hart van de beschermde samenleving. Hiermee kunnen wij u de woonruimte bieden die past bij onze visie op het welbevinden voor onze bewoners. De Meander bestaat uit de huiskamer, de eetkeuken, de bibliotheek, het atelier en een beschutte, zonnige tuin/daktuin. Bij Martha Flora maken gemiddeld 12 bewoners gebruik van één Meander.

Afhankelijk van de grootte van de studio/het appartement en afhankelijk van de locatie van het Martha Flora huis betaalt u een huurprijs die varieert, afhankelijk van de locatie en de grootte van de studio of het appartement. Onderstaande kaart geeft u een overzicht van alle kosten die hieruit worden betaald.

Hoe is het geregeld met de vergoedingen

 

3. Martha Flora Conceptkosten.

Dit is waar Martha Flora zich onderscheidt!

Omdat wij onze bewoners daadwerkelijk meer aandacht en tijd geven, wordt er bij Martha Flora een extra component in rekening gebracht om dit te realiseren. De Martha Flora conceptkosten.

Hiermee kunnen wij meer medewerkers inzetten die meer tijd en echte aandacht kunnen geven aan onze bewoners. Tijd en aandacht waarvan wij vinden dat onze bewoners die verdienen. Door extra inzet van medewerkers in gastvrijheid, welzijn, verzorging en verpleging zal het de bewoners bij Martha Flora aan niets ontbreken.

Neem contact op voor een kostenberekening

Wilt u een persoonlijke, duidelijke kostenindicatie per maand? Bel ons op 020 224 0538, of stuur een e-mail naar info@marthaflora.nl Onze financiële specialist gaat dan met u of uw vertegenwoordigers in gesprek en bespreekt rustig de mogelijkheden. Wij behandelen uw gegevens uiteraard strikt vertrouwelijk.

Ik dacht dat ik het niet kon betalen. Maar dat bleek een enorm misverstand.

- Bewoner Martha Flora Den Haag

Gerelateerde pagina’s

Waar heeft u recht op bij Martha Flora

Bij ons is alles gericht op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. En op uw waardigheid en welbevinden. Zo beschikt u over een comfortabel eigen appartement. Er zijn gespecialiseerde medewerkers die echt de tijd voor u hebben. En Martha Flora biedt u nog veel meer.

Verder lezen