Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Activiteiten op maat

Elk mens is anders. En leidt een uniek leven. De een houdt van sport, de ander leest graag, speelt een instrument of is dol op tuinieren. Of doet van alles graag een beetje. Soms omdat het moet. Elke dag ziet er anders uit, want een vast activiteitenprogramma is helaas geen aanbeveling. Toch kom je dat erg vaak tegen in verpleeghuizen. Activiteiten zijn er genoeg bij Martha Flora, maar we maken ze op maat. Afhankelijk van wat bewoners willen doen. Spontaan of georganiseerd. Want waar een mens zin in heeft is elke dag weer anders. Het leven met dementie inhoud en betekenis geven. Meedraaien. Waardigheid. Genieten. Dat is waar Martha Flora voor staat.

Er kan heel veel

Maandag bingo. Dinsdag bloemschikken. Woensdag rummikub. Elke week weer. Is dat een leven? Bij Martha Flora begint alles met echte aandacht. Wij kijken waar iemand zin in heeft en maken dat mogelijk. Er moet niks. Er kan van alles. Als u van koken houdt bent u welkom in de keuken. U leest graag? Pak een boek uit de bibliotheek en ga lekker zitten in de sfeervolle tuin. Of bij de open haard. Voetbal kijken, zelf bewegen, muziek maken, naar het strand, een museum… wij gaan op zoek naar wat er kan. Wilt u even alleen zijn? Dan bent u zo terug in uw eigen appartement, in uw vertrouwde levenssfeer, tussen de persoonlijke dingen die u dierbaar zijn.

Onze andere kwaliteiten

Geen zorgen meer

Mantelzorg geven aan een geliefd persoon met dementie is loodzwaar. Bovendien komt er veel regelwerk en administratie bij kijken. Wij nemen dat van u over, zodat u zich met de waardevolle dingen van het leven kunt bezighouden.

Volop leefruimte

Martha Flora biedt volop leefruimte in een beschermde samenleving. In uw eigen appartement en in de Meander, de gemeenschappelijke leefomgeving waar u altijd op uw gemak bent. Waar u naar buiten kan. En waar dat ook echt gebeurt.

Privacy, ook met uw familie

Privacy is een belangrijke levensbehoefte. En dat geldt helemaal als er sprake is van dementie. Bij Martha Flora vindt u altijd de privacy die u nodig heeft wanneer u en uw familie daar behoefte aan hebben!

Echte aandacht

Aandacht is tijd. Tijd om een echte, persoonlijke relatie met iemand aan te gaan. Dankzij onze hogere personele bezetting hebben onze mensen daadwerkelijk de tijd om met u en uw naasten een goede relatie op te bouwen.

Nooit meer verhuizen

De zorgbehoefte wordt naarmate de ziekte voortschrijdt steeds ingewikkelder. Nóg een keer moeten verhuizen is dan wel het laatste wat u wilt. Bij Martha Flora kunt u tot het einde verblijven.

Gespecialiseerd in dementiezorg

Dementie is een complexe, progressieve ziekte. En bij elk mens met dementie is het ziekteverloop weer anders. Daarom is goede dementiezorg altijd gespecialiseerde zorg. Je doet het er niet even bij.