Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Echte aandacht

Hoe beter en persoonlijker de relatie tussen zorgverlener en cliënt is, hoe beter de kwaliteit van leven. Echte aandacht is de sleutel. Daarvoor moet je tijd hebben. Bij Martha Flora werken wij daarom met een hoger aantal personeelsleden dan in de reguliere zorg. In Nederland is er niemand die dat doet. Ook niet in de particuliere woonzorg.

Tijd en verdieping

Bij Martha Flora hebben wij de tijd voor u en die tijd gebruiken we ook. Want aandacht is veel meer dan wassen, aankleden, medicijnen geven en naar de wc gaan. Onze mensen hebben en nemen alle tijd om zich in u te verdiepen en zich te verplaatsen in uw belevingswereld. En ze verbinden zich ook met uw naasten, die er ook bij horen. Ze weten wie u bent en wat de dementie met u doet. Ze weten ook wat voor u het leven leuk maakt. En organiseren daaromheen een activiteitenprogramma op maat.

Tijd om te doen

Onze medewerkers houden elke dag opnieuw rekening met uw voorkeuren, stemming en wensen. Zij gaan uit van wie u was, wie u bent, wat u wilt, wat de dementie met u doet. Onze medewerkers kijken daarbij altijd naar wat u nog wel kan. En dat is vaak verrassend veel, zolang je er maar de tijd voor neemt! Lekker buiten zitten in de tuin. Een stukje wandelen. Naar een museum of een concert in de buurt. Alles kan, niets moet.

Ik voel me hier hoofdpersoon

- Willy Althuyzen - bewoner Martha Flora Gouda

Onze andere kwaliteiten

Geen zorgen meer

Mantelzorg geven aan een geliefd persoon met dementie is loodzwaar. Bovendien komt er veel regelwerk en administratie bij kijken. Wij nemen dat van u over, zodat u zich met de waardevolle dingen van het leven kunt bezighouden.

Activiteiten op maat

Een standaard dag- of weekprogramma is helaas geen aanbeveling. Wij ontwikkelen activiteiten met als vertrekpunt: uw interesses, uw voorkeuren, uw leven. En dat doen we elke dag opnieuw.

Volop leefruimte

Martha Flora biedt volop leefruimte in een beschermde samenleving. In uw eigen appartement en in de Meander, de gemeenschappelijke leefomgeving waar u altijd op uw gemak bent. Waar u naar buiten kan. En waar dat ook echt gebeurt.

Privacy, ook met uw familie

Privacy is een belangrijke levensbehoefte. En dat geldt helemaal als er sprake is van dementie. Bij Martha Flora vindt u altijd de privacy die u nodig heeft wanneer u en uw familie daar behoefte aan hebben!

Nooit meer verhuizen

De zorgbehoefte wordt naarmate de ziekte voortschrijdt steeds ingewikkelder. Nóg een keer moeten verhuizen is dan wel het laatste wat u wilt. Bij Martha Flora kunt u tot het einde verblijven.

Gespecialiseerd in dementiezorg

Dementie is een complexe, progressieve ziekte. En bij elk mens met dementie is het ziekteverloop weer anders. Daarom is goede dementiezorg altijd gespecialiseerde zorg. Je doet het er niet even bij.