Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Geen zorgen meer

Mantelzorgers zijn structureel overbelast. Zeker als het gaat om de zorg voor iemand met dementie. Zorgende partners, zoons en dochters krijgen heel veel voor hun kiezen. Soms zelfs met een burn-out tot gevolg. Er komt een moment dat de zorg – praktisch én emotioneel – simpelweg te zwaar wordt. Dat vader, moeder of geliefde niet langer thuis kan blijven wonen. Er moet een andere oplossing komen.

Veel papierwerk, veel emoties

Als thuis wonen niet meer gaat, brengt dat een enorme berg papierwerk met zich mee. Het regelen van de bewindvoering, wettelijke vertegenwoordiging en zaakwaarneming. Het houdt niet op. Naast alle praktische zaken is er natuurlijk nog de enorme emotionele impact. Je moet opeens alles voor je vader of moeder beslissen. Voor iemand die vroeger voor jou zorgde. Met wie je een sterke of juist een minder goede band hebt. Dat geeft allerlei onverwachte, vervelende gevoelens. Van verdriet tot schuldgevoel. Soms ben je in de war en weet je eigenlijk niet wat je voelt. Maar je moet door.

Wij ondersteunen uw naasten

De zorg voor een naaste met dementie is een ingewikkeld en zeer zwaar proces. Een proces waarbij wij uw familieleden zo goed mogelijk ondersteunen. Martha Flora neemt de familie het papierwerk uit handen. Zij worden totaal ontzorgd. Want ze hebben al meer dan genoeg aan hun hoofd. Martha Flora zorgt ervoor dat partners weer partners kunnen zijn die zich geen zorgen meer hoeven maken. En kinderen zijn weer kinderen die met een gerust hart de deur achter zich dicht kunnen trekken.

Onze andere kwaliteiten

Activiteiten op maat

Een standaard dag- of weekprogramma is helaas geen aanbeveling. Wij ontwikkelen activiteiten met als vertrekpunt: uw interesses, uw voorkeuren, uw leven. En dat doen we elke dag opnieuw.

Volop leefruimte

Martha Flora biedt volop leefruimte in een beschermde samenleving. In uw eigen appartement en in de Meander, de gemeenschappelijke leefomgeving waar u altijd op uw gemak bent. Waar u naar buiten kan. En waar dat ook echt gebeurt.

Privacy, ook met uw familie

Privacy is een belangrijke levensbehoefte. En dat geldt helemaal als er sprake is van dementie. Bij Martha Flora vindt u altijd de privacy die u nodig heeft wanneer u en uw familie daar behoefte aan hebben!

Echte aandacht

Aandacht is tijd. Tijd om een echte, persoonlijke relatie met iemand aan te gaan. Dankzij onze hogere personele bezetting hebben onze mensen daadwerkelijk de tijd om met u en uw naasten een goede relatie op te bouwen.

Nooit meer verhuizen

De zorgbehoefte wordt naarmate de ziekte voortschrijdt steeds ingewikkelder. Nóg een keer moeten verhuizen is dan wel het laatste wat u wilt. Bij Martha Flora kunt u tot het einde verblijven.

Gespecialiseerd in dementiezorg

Dementie is een complexe, progressieve ziekte. En bij elk mens met dementie is het ziekteverloop weer anders. Daarom is goede dementiezorg altijd gespecialiseerde zorg. Je doet het er niet even bij.