Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Gespecialiseerd in dementiezorg

Dementie is een complexe en progressieve ziekte die meer dan honderd verschillende vormen kent. Bovendien is het een ziekte die bij elk individu weer anders verloopt, in een ander tempo. Dat vraagt om gespecialiseerde zorg. Martha Flora is gebouwd op ‘best practices’, wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring. Wij kijken niet naar wat er binnen het huidige zorgstelsel mogelijk is. Wij kijken naar hoe de zorg voor mensen met dementie hoort te zijn. Goede dementiezorg doe je er niet even bij. Goede dementiezorg kan je alleen bieden als je daar, zoals Martha Flora, volledig in gespecialiseerd bent.

Onze zorgvisie

Goede dementiezorg begint met een goede zorgvisie. Zorg is iets tussen mensen – dat is het uitgangspunt van Martha Flora. De kwaliteit van zorg wordt volledig bepaald door de mate waarin onze mensen in staat zijn een relatie aan te gaan met degene die zorg nodig heeft. Bij iemand met dementie is dat enorm ingewikkeld. Daarom zijn onze medewerkers als geen ander in staat zich te verplaatsen in de persoon die ze tegenover zich hebben. Waarbij zij steeds rekening houden met wat de ziekte met zich meebrengt.

Ons zorgconcept

Op basis van onze visie hebben wij een vernieuwend zorgconcept ontwikkeld. Het zorgconcept van Martha Flora is volledig gericht op uw welbevinden en biedt daadwerkelijk ruimte en aandacht voor naasten. Onze professionele en liefdevolle medewerkers maken daarbij het verschil. De medische zorg is op maat. En de woonomgeving is aantrekkelijk en ruim opgezet, midden in de samenleving.

Onze mensen maken het verschil

Goede dementiezorg is gespecialiseerde dementiezorg. Eén op één. Van mens tot mens. Onze liefdevolle professionals zijn geselecteerd op inlevingsvermogen, geduld, psychologisch inzicht, omgangsvormen, ervaring in de zorg en de bereidheid om te blijven leren. Hun professionaliteit wordt permanent ontwikkeld door de toonaangevende educatie van Martha Flora.

Altijd een arts in de buurt

De medische zorg is uiteraard goed geregeld. Elk Martha Flora huis werkt nauw samen met een huisarts in de buurt. De huisarts is de hoofdbehandelaar en doet elke week zijn ronde. Medisch specialisten worden ingeroepen als ze nodig zijn. Zo wordt het leven niet onnodig gemedicaliseerd.

Het was weer een genoegen om jullie concept en de bevlogenheid van de medewerkers in de praktijk te zien.

- Gert Siemons, toezichthouder kwaliteit en veiligheid in de zorg, voormalig hoofdinspecteur Volksgezondheid

Onze andere kwaliteiten

Geen zorgen meer

Mantelzorg geven aan een geliefd persoon met dementie is loodzwaar. Bovendien komt er veel regelwerk en administratie bij kijken. Wij nemen dat van u over, zodat u zich met de waardevolle dingen van het leven kunt bezighouden.

Activiteiten op maat

Een standaard dag- of weekprogramma is helaas geen aanbeveling. Wij ontwikkelen activiteiten met als vertrekpunt: uw interesses, uw voorkeuren, uw leven. En dat doen we elke dag opnieuw.

Volop leefruimte

Martha Flora biedt volop leefruimte in een beschermde samenleving. In uw eigen appartement en in de Meander, de gemeenschappelijke leefomgeving waar u altijd op uw gemak bent. Waar u naar buiten kan. En waar dat ook echt gebeurt.

Privacy, ook met uw familie

Privacy is een belangrijke levensbehoefte. En dat geldt helemaal als er sprake is van dementie. Bij Martha Flora vindt u altijd de privacy die u nodig heeft wanneer u en uw familie daar behoefte aan hebben!

Echte aandacht

Aandacht is tijd. Tijd om een echte, persoonlijke relatie met iemand aan te gaan. Dankzij onze hogere personele bezetting hebben onze mensen daadwerkelijk de tijd om met u en uw naasten een goede relatie op te bouwen.

Nooit meer verhuizen

De zorgbehoefte wordt naarmate de ziekte voortschrijdt steeds ingewikkelder. Nóg een keer moeten verhuizen is dan wel het laatste wat u wilt. Bij Martha Flora kunt u tot het einde verblijven.