Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Missie van Martha Flora

Als u straks bij ons komt wonen, blijft uw leven zoals het nu is. In elk geval zo veel mogelijk. Dat maakt Martha Flora uniek ten opzichte van andere zorgaanbieders. Het leven zoals u dat nu leeft zo goed mogelijk voorzetten en alle ruimte om uzelf te zijn – dat is het doel van de allerbeste dementiezorg. Dementiezorg volgens Martha Flora respecteert uw autonomie en geeft u maximale vrijheid. Binnen de veilige, beschermde Martha Flora omgeving. Uw welbevinden is ons uitgangspunt. Elke dag weer.

Wij vinden het belangrijk dat we u eerst goed leren kennen. Wat is uw levensverhaal? Wat zijn uw passies, hobby’s, opvattingen, overtuigingen? Waar heeft u een hekel aan? Waar voelt u zich prettig bij? Hoe beter we u kennen, hoe beter we kunnen zorgen dat u zich op uw gemak voelt.

Voor uw welbevinden is contact met uw familie natuurlijk ook belangrijk. Net als comfortabel wonen, goede medische zorg en een persoonlijke band met de liefdevolle medewerkers van Martha Flora.

Uw familieleden worden op elk moment van de dag gastvrij onthaald. Ze kunnen altijd aanschuiven bij het ontbijt, de lunch of het avondeten. Ze kunnen blijven logeren, in uw comfortabele appartement of de aparte, ruime logeerkamer. Iedereen kan, net als u, lekker z’n gang gaan in de Meander. En tot grote opluchting van de jongste generatie is er ook wifi.

Ook onze medewerkers voelen bijna als familie, zo goed kennen ze u. Want zorg is iets tussen mensen onderling en de kwaliteit van zorg wordt bepaald door de mate waarin de zorgverlener in staat is een relatie aan te gaan met degene die zorg nodig heeft. Ze luisteren aandachtig en geduldig en hebben nooit haast. Vaak hebben ze aan een half woord genoeg. Ze begrijpen hoe u zich voelt, kennen uw voorkeuren en weten hoe u het liefst uw dag doorbrengt. En ze staan voor u klaar als u ze nodig heeft. Dag en nacht. Ook als u medische zorg nodig hebt komen onze mensen natuurlijk direct in actie. Observeren, signaleren – het is hun tweede natuur. Want dementie is een complexe ziekte met soms vervelende complicaties. Heeft u medische hulp nodig, dan wordt onmiddellijk een gespecialiseerde arts of therapeut ingeschakeld.

Bij Martha Flora doen we er alles aan om u een zo normaal mogelijke woon- en leefomgeving te bieden. Een veilige, beschermde omgeving waar u zichzelf kunt zijn. En uw eigen leven zo veel mogelijk kunt voortzetten.

Ik zou niet weten hoe het beter kan.

- Gert Siemons, toezichthouder kwaliteit en veiligheid in de zorg, voormalig hoofdinspecteur Volksgezondheid