Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Online bijeenkomst ‘Wanneer thuis wonen met dementie niet meer gaat’

Alles over verhuizen bij dementie

Martha Flora biedt gespecialiseerde, liefdevolle dementiezorg in een beschermde samenleving. Maak kennis met Martha Flora tijdens online bijeenkomsten. Op donderdag 6 mei organiseren wij de Online bijeenkomst ‘Wanneer thuis wonen met dementie niet meer gaat’, alles over zo lang mogelijk thuis wonen of toch verhuizen samen met gastspreker Freek Gillissen.

In deze bijeenkomst gaan we in op de moeilijke periode die volgt na de diagnose dementie. Vanaf dat moment verandert alles, zijn er veel belangrijke beslismomenten, ervaren familieleden verschillende emoties en volgt vaak onzekerheid over het welzijn van de persoon met dementie. Het is bijvoorbeeld fijn om uw naaste zo lang mogelijk thuis te houden, maar wanneer is dat echt niet meer mogelijk en hoeveel impact heeft een eventuele verhuizing naar een specialistische zorginstelling op iemand met dementie? Vragen stellen, gevoelens en uw verhaal delen, en informatie ontvangen, helpt bij het krijgen van inzicht en het maken van keuzes.

Inschrijven voor de online bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk.

In de online bijeenkomst van 1 uur worden onder andere de volgende vragen beantwoord. Vragen waar u als familie van een ouder met dementie mee te maken krijgt in de zoektocht naar de beste dementiezorg:

 • Wanneer komt het moment dat thuis wonen echt niet meer gaat?
 • Hoe weet ik zeker dat mijn ouder of partner de beste dementiezorg ontvangt?
 • Op welke manier kan het leven zo normaal mogelijk worden voortgezet?
 • Hoe ga ik om met de onzekerheid en de zorgen rondom dementie?
 • In welke leefomgeving komt mijn ouder of partner terecht?

“Mijn ouder is in de beste handen, waardoor ik weer kind kan zijn.”

Martha Flora helpt op de moeilijke momenten met het nemen van de belangrijke beslissingen. Meld u aan voor de online bijeenkomst en ontdek wat wij voor u en uw naasten kunnen betekenen. Tijdens deze sessie deelt Freek Gillissen zijn kennis over dementie en familie.

Algemeen

 • Datum: 6 mei 2021
 • Tijd: 19.30 – 20.30 uur
 • Locatie: online via Zoom

Spreker Freek Gillissen

Freek Gillissen is verpleegkundige met meer dan 25 jaar ervaring in de ouderenzorg. Sinds 1998 werkt hij voor het Alzheimercentrum VUmc waar hij ondersteuning biedt aan patiënten, mantelzorgers en kinderen van mensen dementie. Door goede contacten bij gemeentelijke instanties, zorgverzekeraars en andere zorgaanbieders is hij betrokken bij nieuwe initiatieven. Zoals de opstart van Alzheimer Amsterdam. Lees meer over spreker Freek Gillissen.

Programma

 • 19.30 uur: Introductie Martha Flora
 • 19.45 uur: Gastspreker Freek Gillissen
 • 20.15 uur: Vragenronde
 • 20.30 uur: Einde online bijeenkomst

Over Martha Flora

Martha Flora is ontstaan uit persoonlijke ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand en wetenschappelijk onderzoek. Hier wonen mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer gaat. Alles wordt in het werk gesteld om hun leven voort te zetten dat ze gewend zijn. Hierbij staat het welbevinden van de bewoner op de eerste plaats en hoort familie er helemaal bij. Bij Martha Flora wonen de bewoners in een comfortabel privé studio. Daarnaast is er ook de Meander: een gemeenschappelijke ruimte met een bibliotheek, huiskamer, eetkeuken, tuinkamer, atelier en (dak)tuin. Speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie.

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik inloggen
  U ontvangt enkele dagen voor de online bijeenkomst een e-mail met de link naar de Zoom sessie.
 • Kan ik vragen stellen
  U heeft de mogelijkheid om tijdens de vragenronde uw vragen te stellen via de chat.
 • Kan ik de online bijeenkomst terugkijken
  De online bijeenkomst wordt niet opgenomen. Martha Flora houdt het contact graag persoonlijk en laagdrempelig. Wij bieden een veilige omgeving voor het delen van uw persoonlijke situatie en vragen. Ook na de sessie kunt u bij Martha Flora terecht met uw vragen of opmerkingen.

 

Gerelateerde blogposts

Corona tijd in het verpleeghuis

Corona tijd in het verpleeghuis De lockdownperiode in het voorjaar, was voor onze bewoners en hun dierbaren een zware tijd. Een interview in het tijdschrift ‘Hoofdzaak’ met Peter de Ries, echtgenoot van wijlen Gill, geeft een goed beeld van hoe de situatie in Bavel was. Klik op het artikel om te vergroten. In liefdevolle herinnering…

Verder lezen

Lezing over dementie in relatie tot trauma bij Martha Flora Bosch en Duin

Gisteravond gaf predikant van de Protestantse Gemeente ‘in en rond de Grote Kerk te Naarden’ Lennart Heuvelman zijn lezing over dementie in relatie tot trauma. Meer dan 28 zorgprofessionals waren hiervoor aanwezig bij Martha Flora Bosch en Duin. Een prachtige opkomst voor een boeiende namiddag die ons allemaal weer dichterbij het onderwerp dementie heeft gebracht.

Verder lezen

Een tandartsbezoek buiten de deur kan een zware belasting zijn voor de bewoner en familie

Een tandartsbezoek buiten de deur kan een zware belasting zijn voor de bewoner en familie Interview Brenda Verkooijen, Martha Flora Hoorn: Martha Flora in Hoorn biedt een warm thuis voor twaalf mensen met een vorm van dementie. Brenda Verkooijen coördineert als medewerker Cliënt & Coördinatie alle zorg rondom de bewoners. Ze vertelt hoe Martha Flora…

Verder lezen

Verpleeghuis Martha Flora, vernoemd naar de moeder van oprichter Marco, breidt uit met locatie in Dordrecht

Martha Flora opent in december haar verpleeghuis voor particuliere dementiezorg in Dordrecht. Het pand wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van Maranathakerk in Dubbeldam. In de 28 studio’s, verdeeld over twee verdiepingen, komen ouderen met dementie te wonen.

Verder lezen