Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Webinar ‘Wanneer thuis wonen met dementie niet meer gaat’

Alles over verhuizen bij dementie

Wegens succes organiseert Martha Flora op donderdag 10 juni haar tweede gratis webinar ‘Wanneer thuis wonen met dementie niet meer gaat’, alles over zo lang mogelijk thuis wonen of toch verhuizen, met gastspreker Freek Gillissen. Freek is verpleegkundige met meer dan 25 jaar ervaring in de ouderenzorg. Sinds 1998 werkt hij voor het Alzheimercentrum VUmc waar hij ondersteuning biedt aan patiënten, mantelzorgers en kinderen van mensen dementie.

Antwoord op vragen van familie rondom dementie

In dit webinar gaan we in op de moeilijke periode die volgt na de diagnose dementie. Vanaf dat moment verandert alles, zijn er veel belangrijke beslismomenten, ervaren familieleden verschillende emoties en volgt vaak onzekerheid over het welzijn van de persoon met dementie. Het is bijvoorbeeld fijn om uw naaste zo lang mogelijk thuis te houden, maar wanneer is dat echt niet meer mogelijk en hoeveel impact heeft een eventuele verhuizing naar een specialistische zorginstelling op iemand met dementie? Vragen stellen, gevoelens en uw verhaal delen, en informatie ontvangen, helpt bij het krijgen van inzicht en het maken van keuzes.

In het webinar van 1 uur worden onder andere de volgende vragen beantwoord. Vragen waar u als familie van iemand met dementie mee te maken krijgt in de zoektocht naar de meest persoonlijke dementiezorg:

 • Wanneer komt het moment dat thuis wonen echt niet meer gaat?
 • Hoe weet ik zeker dat mijn ouder of partner de meest persoonlijke dementiezorg ontvangt?
 • Op welke manier kan het leven zo normaal mogelijk worden voortgezet?
 • Hoe ga ik om met de onzekerheid en de zorgen rondom dementie?
 • In welke leefomgeving komt mijn ouder of partner terecht?

Heeft u specifieke vragen? Dan kunt u die kenbaar maken in het inschrijfformulier, zodat wij deze tijdens het Webinar eventueel kunnen beantwoorden.

“Mijn ouder is in de beste handen, waardoor ik weer kind kan zijn.”

Martha Flora helpt op de moeilijke momenten met het nemen van de belangrijke beslissingen. Meld u aan voor het webinar en ontdek wat wij voor u en uw naasten kunnen betekenen. Tijdens deze sessie deelt Freek Gillissen zijn kennis over dementie en familie.

Algemeen

 • Datum: 10 juni 2021
 • Tijd: 19.30 – 20.30 uur
 • Locatie: online via Zoom (u ontvangt een link en kunt anoniem meedoen)

Over de spreker Freek Gillissen

Freek Gillissen is verpleegkundige met meer dan 25 jaar ervaring in de ouderenzorg. Sinds 1998 werkt hij voor het Alzheimercentrum VUmc waar hij ondersteuning biedt aan patiënten, mantelzorgers en kinderen van mensen dementie. Door goede contacten bij gemeentelijke instanties, zorgverzekeraars en andere zorgaanbieders is hij betrokken bij nieuwe initiatieven. Zoals de opstart van Alzheimer Amsterdam. Lees meer over spreker Freek Gillissen.

Programma

 • 19.30 uur: Introductie Martha Flora
 • 19.45 uur: Gastspreker Freek Gillissen
 • 20.15 uur: Vragenronde
 • 20.30 uur: Einde webinar

Over Martha Flora

Martha Flora is ontstaan na persoonlijke ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand en het zorgconcept is gestoeld op wetenschappelijk onderzoek. Bij Martha Flora wonen mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer gaat. Alles wordt in het werk gesteld om hun leven voort te zetten zoals zij dat gewend zijn. Hierbij staat het welbevinden van de bewoner op de eerste plaats en hoort de familie er helemaal bij. Onze beschermde samenlevingen bestaan uit comfortabele privé studio’s. Daarnaast heeft elke locatie een Meander: een gemeenschappelijke ruimte met een bibliotheek, huiskamer, eetkeuken, tuinkamer, atelier en (dak)tuin, speciaal afgestemd op mensen met dementie.

Martha Flora helpt op de moeilijke momenten met het nemen van de belangrijke beslissingen rondom dementie.

Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik inloggen
  U ontvangt enkele dagen voor het webinar een e-mail met de link naar de Zoom sessie.
 • Kan ik anoniem meedoen?
  Het is niet nodig om een programma te installeren en wanneer u wilt, dan kunt u tijdens de sessie uw camera en microfoon uit laten staan.
 • Kan ik vragen stellen
  U heeft de mogelijkheid om tijdens de vragenronde uw vragen te stellen via de chat.
 • Kan ik het webinar terugkijken
  Het webinar wordt niet opgenomen. Martha Flora houdt het contact graag persoonlijk en laagdrempelig. Wij bieden een veilige omgeving voor het delen van uw persoonlijke situatie en vragen. Ook na de sessie kunt u bij Martha Flora terecht met uw vragen of opmerkingen.

Inschrijven voor de online bijeenkomst is helaas niet meer mogelijk.

Gerelateerde blogposts

Tiende Martha Flora huis in Bosch en Duin geopend!

Tiende Martha Flora huis in Bosch en Duin geopend! Met veel trots openden wij afgelopen zaterdag 3 november onze tiende Martha Flora locatie in Bosch en Duin. Deze beschermde leefomgeving, speciaal voor mensen met dementie ligt in een prachtige bosrijke omgeving en werd officieel geopend door Stefaan Gielens, CEO van Aedifica. Aedifica is een Belgisch…

Verder lezen

Inloopmiddag bij Martha Flora Goes

Wij nodigen u graag uit vrijblijvend kennis te maken met Martha Flora Goes. Op woensdag 29 juni tussen 14.00 en 16.00 uur.

Verder lezen

Informatiebijeenkomst zorgverwijzers Martha Flora Hulsberg

Op woensdag 6 oktober organiseren wij een informatiebijeenkomst over de nieuwe locatie Martha Flora Hulsberg. Deze nieuwe locatie wordt momenteel gebouwd en zal binnenkort haar deuren openen.

Verder lezen

Informatiebijeenkomst: Werken bij Martha Flora Hulsberg

Informatiebijeenkomst: Werken bij Martha Flora Hulsberg Op dinsdag 7 september organiseren wij een informatiebijeenkomst “Werken bij Martha Flora”. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij meer over het Martha Flora concept, de opleidingsmogelijkheden en de verschillende vacatures binnen Martha Flora in het algemeen en de nieuwe locatie Hulsberg in het bijzonder. Daarnaast maken wij graag kennis met…

Verder lezen