Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Missie van Martha Flora

Als u straks bij ons komt wonen, blijft uw leven zoals het nu is. In elk geval zo veel mogelijk. Dat maakt Martha Flora uniek ten opzichte van andere zorgaanbieders. Het leven zoals u dat nu leeft zo goed mogelijk voorzetten en alle ruimte om uzelf te zijn – dat is het doel van de allerbeste dementiezorg. Dementiezorg volgens Martha Flora respecteert uw autonomie en geeft u maximale vrijheid. Binnen de veilige, beschermde Martha Flora omgeving. Uw welbevinden is ons uitgangspunt. Elke dag weer.

Wij vinden het belangrijk dat we u eerst goed leren kennen. Wat is uw levensverhaal? Wat zijn uw passies, hobby’s, opvattingen, overtuigingen? Waar heeft u een hekel aan? Waar voelt u zich prettig bij? Hoe beter we u kennen, hoe beter we kunnen zorgen dat u zich op uw gemak voelt.

Voor uw welbevinden is contact met uw familie natuurlijk ook belangrijk. Net als comfortabel wonen, goede medische zorg en een persoonlijke band met de liefdevolle medewerkers van Martha Flora.

Uw familieleden worden op elk moment van de dag gastvrij onthaald. Ze kunnen altijd aanschuiven bij het het ontbijt, de lunch of het avondeten. Ze kunnen blijven logeren, in uw comfortabele appartement of de aparte, ruime logeerkamer. Iedereen kan, net als u, lekker z’n gang gaan in de Meander. En tot grote opluchting van de jongste generatie is er ook wifi.

Ook onze medewerkers voelen bijna als familie, zo goed kennen ze u. Want zorg is iets tussen mensen onderling en de kwaliteit van zorg wordt bepaald door de mate waarin de zorgverlener in staat is een relatie aan te gaan met degene die zorg nodig heeft. Ze luisteren aandachtig en geduldig en hebben nooit haast. Vaak hebben ze aan een half woord genoeg. Ze begrijpen hoe u zich voelt, kennen uw voorkeuren en weten hoe u het liefst uw dag doorbrengt. En ze staan voor u klaar als u ze nodig heeft. Dag en nacht. Ook als u medische zorg nodig hebt komen onze mensen natuurlijk direct in actie. Observeren, signaleren – het is hun tweede natuur. Want dementie is een complexe ziekte met soms vervelende complicaties. Heeft u medische hulp nodig, dan wordt onmiddellijk een gespecialiseerde arts of therapeut ingeschakeld.

Bij Martha Flora doen we er alles aan om u een zo normaal mogelijke woon- en leefomgeving te bieden. Een veilige, beschermde omgeving waar u zichzelf kunt zijn. En uw eigen leven zo veel mogelijk kunt voortzetten.

Ik zou niet weten hoe het beter kan.

- Gert Siemons, toezichthouder kwaliteit en veiligheid in de zorg, voormalig hoofdinspecteur Volksgezondheid

Persoonlijke zorg bij dementie

We willen graag weten wie u bent. Wat u beweegt. Hoe meer we van u weten en begrijpen, hoe beter we kunnen zorgen dat u zich helemaal op uw gemak voelt. Uw persoonlijk welbevinden. Daar draait het om bij Martha Flora. Bij ons zijn er geen activiteitenroosters, geen verplichte toestanden. U doet lekker waar u zin in heeft, wanneer u daar zin in heeft. Niks moet.

Verder lezen

De familie hoort erbij

Uw familie is alles voor u. Daarom voelt Martha Flora ook voor uw partner en (klein)kinderen als een warm thuis. Een thuis waar alle ruimte is om gezellig samen te zijn, een thuis dat van alle gemakken en comfort is voorzien. Iedereen is van harte welkom op elk moment van de dag.

Verder lezen

Liefdevolle medewerkers

Wij werken met een ongekend ruime personeelsbezetting. Onze liefdevolle medewerkers hebben alle tijd voor u. Onze liefdevolle medewerkers maken het verschil. Ze voelen bijna als familie, zo goed kennen ze u. Ze luisteren aandacht en geduldig naar u en hebben nooit haast. Vaak hebben ze aan een half woord genoeg.

Verder lezen

Uw gezondheid bij dementie

Bij Alzheimer of een andere vorm van dementie is medische waakzaamheid geboden. Onze medewerkers observeren, signaleren en komen adequaat in actie als dat nodig is. Als onze medewerkers vaststellen dat u een gespecialiseerde arts of therapeut nodig heeft, dan wordt die direct ingeschakeld.

Verder lezen

Aantrekkelijk wonen

Als thuis wonen niet langer gaat, is verhuizen naar Martha Flora de beste optie. Alleen wij bieden u de beschermde woonomgeving waar u uw eigen leven zoveel mogelijk kunt voortzetten. In het appartement dat u bij ons huurt vindt u alles wat u nodig heeft. Leefruimte, rust, complete privacy. En uiteraard praktische zaken als een pantry en sanitair.

Verder lezen

Gerelateerde pagina’s

Martha Flora en de kamervragen van de SP

De SP zorgt voor de nodige politieke druk in de zorg. Dat is uiteraard haar goed recht. Voor de SP is tweedeling in samenleving en dus ook in de zorg een belangrijk politiek issue.

Verder lezen

Martha Flora en de Inspectie voor de Gezondheidszorg

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest rond de verpleeghuiszorg. Dat komt omdat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een lijst heeft gepubliceerd met 150 organisaties die niet voldoen aan de normen van de IGZ.

Martha Flora staat niet op de lijst van de IGZ, maar heeft er wel mee te maken. Alles in het licht van de zoektocht naar de optimale balans tussen enerzijds het welbevinden van haar bewoners en anderzijds de risico’s waaraan zij kunnen worden blootgesteld.

Verder lezen

Belangrijke partners van Martha Flora

Wij onderhouden nauwe contacten met het Alzheimer Centrum van het VUMC in Amsterdam en de stichting Alzheimer Nederland. Mede daardoor zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten in dementiezorg. Maar ook als het gaat om praktische zorg en huisvesting kunnen wij vertrouwen op de beste partners.

Verder lezen

Martha Flora in het nieuws

Hier vindt u overzichtelijk waar nieuwsberichten van Martha Flora allemaal zijn geplaatst.

Verder lezen