Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Persoonlijke zorg bij dementie

Uw persoonlijk welbevinden. Daar draait het om bij Martha Flora. Maar hoe zorgen wij dat de kwaliteit van uw leven maximaal is? En hoe zorgen wij er voor dat u uw leven zoals u dat gewend bent zoveel mogelijk kunt voortzetten? Door u heel goed te leren kennen. We zijn benieuwd naar uw levensverhaal en hoe het met u is. Wat zijn uw passies, uw hobby’s, uw opvattingen en overtuigingen? Waar heeft u een hekel aan? Waar voelt u zich prettig bij? En wat voor soort dementie heeft u eigenlijk? Hoe meer we van u weten, hoe beter we kunnen zorgen dat u zich helemaal op uw gemak voelt en dat het u goed gaat. Elke dag weer.

Niks moet, er kan heel veel

Bij ons zijn er geen activiteitenroosters, geen verplichte toestanden. U doet lekker waar u zin in heeft, wanneer u daar zin in heeft. Niks moet. En er kan van alles. Houdt u van koken? Dan kunt u altijd meehelpen in de keuken. U leest graag? Pak een boek uit de bibliotheek en ga lekker zitten in de sfeervolle tuin. Of zoek gezelschap in de eetkeuken of de grote huiskamer, als u behoefte heeft aan gezelschap. Sport, muziek maken… zeg tegen een van onze mensen wat u wilt doen, wij zorgen dat het kan. En wilt u even lekker alleen zijn? U bent zo weer in uw eigen appartement, in uw vertrouwde eigen levenssfeer, tussen de dingen die u dierbaar zijn.

Martha Flora’s standpunt ten aanzien van de vrijheid van bewoners

Martha Flora wil u een zo normaal mogelijke woon- en leefomgeving bieden waar u uzelf kunt zijn en uw eigen leven kunnen voort zetten.

Daarbij staat voor ons centraal:

  • Respect voor uw autonomie
  • Maximale vrijheid binnen de mogelijkheden van het gebouw en directe omgeving

Dit betekent dat u vrij bent om uw eigen appartement te verlaten en binnen de Meander en de afgesloten buitenruimte vrij te bewegen. Daar is niet continu toezicht aanwezig. Martha Flora past in principe geen vrijheid beperkende middelen toe. Van u en/of uw vertegenwoordiger verwachten wij dat jullie de keuze voor Martha Flora mede bepalen op dit standpunt en samen met Martha Flora de daarmee samenhangende risico’s accepteren. Om deze risico’s zoveel als mogelijk te beperken, kan het soms nodig zijn om gebruik te maken van beschermende toepassingen. Het gaat hierbij om toepassingen als een alarmeringssysteem in het appartement en badkamer, deursignalering-systeem, deur-opensysteem in appartement, uitluistersysteem in appartement, vaste bewegingsdetectie en vast cameratoezicht. Deze toepassingen worden alleen in overleg met uw vertegenwoordiger ingezet, hiervoor dient schriftelijk toestemming te worden verleend.

Ik zou niet weten hoe het beter kan.

- Gert Siemons, toezichthouder kwaliteit en veiligheid in de zorg, voormalig hoofdinspecteur Volksgezondheid

Gerelateerde pagina’s

De familie hoort erbij

Uw familie is alles voor u. Daarom voelt Martha Flora ook voor uw partner en (klein)kinderen als een warm thuis.

Een thuis waar alle ruimte is om gezellig samen te zijn, een thuis dat van alle gemakken en comfort is voorzien. Iedereen is van harte welkom op elk moment van de dag.

Verder lezen

Aantrekkelijk wonen

Als thuis wonen niet langer gaat, is verhuizen naar Martha Flora de beste optie. Alleen wij bieden u de beschermde woonomgeving waar u uw eigen leven zoveel mogelijk kunt voortzetten.

In het appartement dat u bij ons huurt vindt u alles wat u nodig heeft. Leefruimte, rust, complete privacy. En uiteraard praktische zaken als een pantry en sanitair.

Verder lezen

Uw gezondheid bij dementie

Bij Alzheimer of een andere vorm van dementie is medische waakzaamheid geboden. Onze medewerkers observeren, signaleren en komen adequaat in actie als dat nodig is.

Als onze medewerkers vaststellen dat u een gespecialiseerde arts of therapeut nodig heeft, dan wordt die direct ingeschakeld.

Verder lezen

Liefdevolle medewerkers

Wij werken met een ongekend ruime personeelsbezetting. Onze liefdevolle medewerkers hebben alle tijd voor u.

Onze liefdevolle medewerkers maken het verschil. Ze voelen bijna als familie, zo goed kennen ze u. Ze luisteren aandacht en geduldig naar u en hebben nooit haast. Vaak hebben ze aan een half woord genoeg.

Verder lezen