Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Samen dementievriendelijk bij Martha Flora

Het landelijke initiatief ‘Samen dementievriendelijk’ helpt onze samenleving aan meer kennis over dementie en stimuleert een dementievriendelijk Nederland. Dat is belangrijk, want in Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Dit jaar werden door Samen dementievriendelijk verschillende campagnes gelanceerd om aandacht te krijgen voor het onderwerp dementie. Zoals ‘GOED omgaan met dementie in het openbaar vervoer’ in samenwerking met NS en Connexxion.

Buurtactie in Hoorn

Onze Martha Flora locatie in Hoorn onderneemt lokaal veel activiteiten om hun omgeving dementievriendelijker te maken. Zo werden recentelijk alle medewerkers van Bakkerij Otten door onze collega Annet Koelman (Medewerker Client en Coördinatie Hoorn) opgeleid in het ‘Samen dementievriendelijk’ programma. Deze ‘bakker op de hoek’ is nu officieel een dementievriendelijke locatie. Kortgeleden zetten de medewerkers van Martha Flora Hoorn samen met de bewoners ook een buurtactie op. Annet: “We stimuleren al onze buren om de online cursus ‘Samen dementievriendelijk’ te doen.”

Beweging op Wereld Alzheimer Dag

Er was nog een andere reden voor deze buurtactie die plaatsvond tijdens Wereld Alzheimer Dag, namelijk ‘bewust bewegen’. Met het voorbereiden van de kaarten, de wandeling buiten, stoepje op en stoepje af naar de voordeur en met de armen omhoog om de kaart door de brievenbus te doen werd de fijne en grove motoriek van onze bewoners gestimuleerd. Het was een creatieve en beweeglijke Wereld Alzheimer Dag!

Leer op de website www.samendementievriendelijk.nl zelf ook omgaan met mensen met dementie en word dementievriendelijk. Voor ondernemers, maar ook voor familieleden, vrienden of buren van iemand met dementie.

 

 

 

 

 

Gerelateerde blogposts

Feestelijke opening 2e Meander bij Martha Flora Twello

Feestelijke opening 2e Meander bij Martha Flora Twello ‘De Meander’ vormt het warme hart van elke Martha Flora locatie. Een ruimte in het huis waar de bewoners naar eigen behoefte en stemming hun tijd kunnen besteden; in de bibliotheek, de huiskamer, de eetkeuken of het atelier. Bij onze locatie in Twello wordt volgende maand een…

Verder lezen

Stoelmassages bij Martha Flora Haarlem

Stoelmassages bij Martha Flora Haarlem Bij Martha Flora in Haarlem geeft Annemarie wekelijks stoelmassages. Ze vertelt: “Afhankelijk van de dementie fase waarin een bewoner zit, merk ik dat sommige bewoners steeds minder gezamenlijke activiteiten kunnen ondernemen. Hierdoor verdwijnt langzaam de aandacht en liefde die zij kunnen uiten. Een van de dingen die nog erg gewaardeerd…

Verder lezen

Informatiebijeenkomst werken bij Martha Flora Hilversum

Op woensdag 14 februari organiseert Martha Flora de informatiebijeenkomst “Werken bij Martha Flora”. Meld je nu aan en kom meer te weten over werken bij Martha Flora.

Verder lezen

De Lunchafspraak

Er komt een punt dat zelf zorgen voor uw ouder of partner met dementie niet meer gaat. Hulp vragen is soms lastig. Daarnaast heeft u wellicht het gevoel dat u aan het opgeven bent, faalt of uw naaste in de steek laat. Dit terwijl het ontvangen van hulp en ondersteuning juist rust en ruimte kan…

Verder lezen