Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Judiths moeder woont in een verzorgingshuis van Martha Flora: ‘Ik ben blij haar zo vrolijk te zien’

Judith van Meeteren (51) is trots op haar moeder Ria (78), die sinds afgelopen december in het Martha Flora-huis in Goes woont, waar ze persoonlijke dementiezorg krijgt. Judith: “Toen mijn moeder voelde dat ze achteruitging, heeft ze zelf deze krachtige keuze gemaakt.”

Judith en Ria verhaal

“In mei vorig jaar beseften mijn broer en ik hoe onze moeder achteruit was gegaan. En ook zijzelf merkte dat. Het maakte haar onzeker en verdrietig, zeker omdat ze begreep dat het niet meer beter zou worden. Uiteindelijk bracht het haar tot het besluit om naar een andere woonomgeving te willen zoeken. Een plek met kundige mensen op wie zij zou kunnen terugvallen, mocht ze het zelf even niet meer weten.”

‘Dat er altijd iemand is om haar te helpen geeft ook mij als dochter een prettig gevoel’

- Judith van Meeteren

Eigen regie

“De casemanager benoemde Martha Flora. Wij hebben contact gezocht en mijn moeder en ik zijn gaan kijken bij de locatie in Goes. Mijn moeder was direct enthousiast en zag zichzelf er wel wonen. De locatie oogt vrolijk en fris, alsof je in je eigen huis bent. Dat gevoel hebben we, samen met mijn moeder, ook weten te creëren in haar appartement. Ze heeft eigen keuzes gemaakt, waarmee ze de regie bij zichzelf hield. Dat is ook iets wat bij Martha Flora wordt nagestreefd in de dagelijkse begeleiding: doe wat jij fijn vindt, wat bij jou past en wat lukt.”

particulier verpleeghuis goes
Judith haar verhaal bij Martha Flora

Rust

“Sinds mijn moeder bij Martha Flora woont, merk ik dat zij een stuk rustiger is geworden dankzij de goede begeleiding. De begeleiders dragen hun gewone kleding en lopen niet in uniform, waardoor het direct huiselijk aanvoelt. Dat er altijd iemand is om haar te helpen met de dagelijkse dingen geeft ook mij een prettig gevoel. Als ik bij haar op bezoek kom, zo’n drie keer per week, hebben wij het gezellig als moeder en dochter. Ik ga altijd met een gerust gevoel weer weg.

Het allerbelangrijkst is dat mijn moeder het naar haar zin heeft. Ze is vrolijk, positief en heeft meer sociale contacten. Hieraan is goed te merken dat ze het leuk vindt bij Martha Flora. Ze is heel realistisch en zegt ook: ‘Het is wat het is, dus maak ik er het beste van.’”

‘Bij Martha Flora lopen begeleiders niet in uniform, waardoor het meteen huiselijk aanvoelt’

- Judith van Meeteren

Over Martha Flora

Martha Flora biedt gespecialiseerde, liefdevolle en vooral persoonlijke dementiezorg in een beschermde samenleving. Doel is dat bewoners het leven zoals zij dat gewend zijn zo veel mogelijk kunnen voortzetten, rekening houdend met de dementie. De huizen van Martha Flora staan op mooie locaties door heel Nederland. In 2013 werd het eerste Martha Flora-huis geopend in Den Haag. Gouda volgde een jaar later. Inmiddels zijn er ook locaties in Bavel, Dordrecht, Haarlem, Hoorn, Hilversum, Bosch en Duin, Maastricht, Twello, Hulsberg, Goes, Oegstgeest en Rotterdam. Bij Martha Flora werken 700 mensen die de zorg dragen voor 350 mensen met dementie.

Liefdevolle medewerkers Martha Flora

Gerelateerde blogposts

Wat niet doen bij dementie

Essentiële zorgfouten bij dementie vermijden: Leer met onze tips wat je moet vermijden bij dementie voor een zorgzame aanpak.

Verder lezen

Vader of moeder met dementie wil niet naar verpleeghuis: wat nu?

De worsteling van een ouder met dementie die een verpleeghuis vermijdt. Leer omgaan met deze uitdagende situatie en zoek professionele hulp.

Verder lezen

Niet meer eten en drinken bij dementie

Hoe om te gaan met ‘Niet meer eten en drinken bij dementie’? Leer de juiste benadering in onze blog en bied uw naaste de beste zorg mogelijk.

Verder lezen

Hoe lang kan iemand met dementie thuis blijven wonen?

Hoe lang kan iemand met dementie thuis wonen? Leer over zorgplanning, ondersteuning en persoonsspecifieke factoren voor de beste zorg.

Verder lezen