Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Wat is Lewy Body dementie?

Lewy Body dementie werd lang beschouwd als een zeldzame vorm van dementie. De laatste jaren wordt duidelijk dat het veel vaker voorkomt dan werd gedacht. De oorzaak ligt in ophopingen van het eiwit alfa-synucleïne. Deze ophopingen worden ‘Lewy bodies’ genoemd. Dezelfde ophopingen worden ook gevonden bij mensen met de ziekte van Parkinson.

Symptomen Lewy Body dementie

De eerste problemen die zich voordoen zijn aandacht- en concentratiestoornissen. De mate waarin die zich voordoen kunnen van dag tot dag verschillen. Andere problemen die bij Lewy Body dementie voorkomen zijn:

  • dingen zien die er niet zijn (visuele hallucinaties)
  • spierstijfheid, problemen met lopen
  • perioden van verwardheid
  • sterke behoefte om te slapen wanneer er weinig prikkels zijn

Dementie lewer body

De juiste zorg en leefomgeving

Het zijn twee van de zeven kwaliteiten waar veel aandacht aan wordt besteed bij Martha Flora. Kom te weten hoe en waarom deze twee kwaliteiten zo belangrijk zijn voor het welzijn van uw geliefde, lees alles over onze: dementie zorg en wonen met dementie.

Gerelateerde pagina’s

Wat is frontotemporale dementie

Bij een frontotemporale dementie zijn de voorste en zijkwabben van de hersenen aangedaan: de frontaal- en temporaalkwabben. Beide kwabben spelen een belangrijk rol bij het reguleren van gedrag. De temporaalkwab doet dit ook voor taal en spraak.

Verder lezen

Wat is Parkinson-dementie?

Bij de ziekte van Parkinson sterven hersencellen af waardoor verbindingen en het doorgeven van signalen wordt beperkt.

Verder lezen

Wat is vasculaire dementie?

Vasculaire dementie ontstaat doordat er problemen zijn met de bloedtoevoer naar de hersenen. Hersenen hebben veel zuurstof en voedingstoffen nodig om hun werk goed te kunnen doen. Zuurstof wordt aangevoerd door het bloed via slagaderen en gaat vervolgens via kleinere bloedvaten naar alle delen van de hersenen.

Verder lezen

Wat is Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer wordt veroorzaakt doordat een bepaald eiwit – het zogenaamde bèta-amyloide – zich tussen de hersencellen gaat ophopen. Deze ophopingen verstoren de signaaloverdracht van de ene hersencel naar de andere. De verbinding tussen hersencellen wordt als het ware verbroken.

Verder lezen