Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Is Alzheimer te behandelen?

Doordat dementie zoveel verschillende oorzaken heeft, is behandeling vooralsnog niet mogelijk. Dat geldt ook voor Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie.

Vertragen ziekte van Alzheimer

Wel zijn voor de ziekte van Alzheimer 3 middelen op de markt: galantamine, rivastigmine en memantine. Ze brengen géén genezing maar kunnen bij sommige mensen met Alzheimer het proces van dementie vertragen of bepaalde verschijnselen doen verminderen. De werking van deze medicijnen zijn echter per persoon heel verschillend en hebben lang niet altijd het gewenste effect.

Gerelateerde pagina’s

Symptomen van Alzheimer

Bij de ziekte van Alzheimer beginnen de problemen vaak sluipend. Nieuwe gebeurtenissen worden niet meer goed onthouden. Dat komt omdat de ziekte meestal begint in de hippocampus, het hersengedeelte dat nieuwe informatie opslaat in het geheugen.

Verder lezen

Wat is de oorzaak van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer wordt veroorzaakt doordat een bepaald eiwit – het zogenaamde bèta-amyloide – zich tussen de hersencellen gaat ophopen. Deze ophopingen verstoren de signaaloverdracht van de ene hersencel naar de andere. De verbinding tussen hersencellen wordt als het ware verbroken.

Verder lezen