Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Talentontwikkeling

Martha Flora is geen plek waar mensen met dementie hun identiteit verliezen. Onze missie – en ook die van jou – is om onze bewoners een leefomgeving te bieden waarin zij warmte, veiligheid en geborgenheid vinden. Jij krijgt daarvoor alle gelegenheid. Wij spreken je talent aan en blijven dat ontwikkelen.

Jij doet er toe

Wij bieden je veel ruimte voor professionalisering en ontwikkeling. Werken met mensen met dementie is een specialiteit en dat nemen we bij Martha Flora serieus. Daar hoort ook permanente educatie bij. Twee onderwerpen staan permanent op de agenda:

  • Vakinhoudelijke groei
  • Groei in samenwerking en communicatie.

Jij doet er toe en daarom investeren wij in jou en het team. Wat wij van jou vragen is tijd en aandacht voor deze investering. En dat je openstaat om te leren en te reflecteren.

Het team doet er toe

Bij Martha Flora werk je in een team. Jouw team bestaat uit medewerkers huishouding, medewerkers gastvrijheid, medewerkers dementiezorg, medewerkers welzijn en medewerkers cliënt en coördinatie. Iedereen telt mee. Daarnaast werken we nauw samen met een netwerk van mantelzorgers, vrijwilligers, medici en paramedici.

Persoonlijk welzijn en zorg bieden aan mensen met dementie vraagt om goede onderlinge afstemming. Bij Martha Flora besteden we daarom veel aandacht aan de onderlinge samenwerking en de teamdynamiek.

Hoe werkt het in de praktijk

Wij hebben onze eigen startopleiding en permanente educatie ontwikkeld. Iedereen die bij ons komt werken volgt eerst de startopleiding, waarin de basis van ons zorgconcept wordt behandeld. Verder kun je rekenen op permanente scholing, zodat je optimaal uitvoering kunt geven aan ons zorgconcept. Door casuïstiek-besprekingen blijf je leren en reflecteren. Bovendien doen we veel aan individuele coaching en teamcoaching. Bijvoorbeeld rondom vraagstukken die ontstaan in de relatie met bewoners, familie en collega’s. Coaching op de werkvloer, gebruik van onze eigen bibliotheek en de Power Course Dementie horen daarbij.

Iedere dag is er weer tijd en ruimte om de bewoners echt te leren kennen, dat is heel anders in de reguliere zorg.

- Medewerker Martha Flora Gouda

Gerelateerde pagina’s

Werken aan de meest persoonlijke dementiezorg?

Martha Flora is uniek op het gebied van dementiezorg. Bij Martha Flora krijgen onze bewoners alle ruimte om hun eigen leven zo goed mogelijk en in alle waardigheid voort te zetten zoals zij dat gewend zijn. Wij willen hen, in de laatste fase van hun ziekte, een zo goed mogelijk leven en een echt thuis bieden. Daarom is dementiezorg bij ons: een relatie opbouwen met onze cliënten. Want alleen dan kunnen wij ze geven wat ze verdienen: de allerbeste zorg bij dementie.

Verder lezen

Open sollicitatie

Open sollicitatie Hebben we op dit moment niet de vacature van jouw voorkeur, maar zoek je wel een nieuwe uitdaging bij Martha Flora? Dan ontvangen wij graag je open sollicitatie.

Verder lezen