Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Aantrekkelijk en kleinschalig wonen met dementie

Wij zijn geen verpleeghuis, maar een geborgen, beschermde leefomgeving waar mensen met dementie hun leven prettig en waardig kunnen voortzetten. Kleinschalig wonen met dementie betekent bij Martha Flora, aantrekkelijk wonen in uw eigen, royale appartement. De combinatie van een vertrouwde woonomgeving en ons unieke zorgconcept met gespecialiseerde dementiezorg zorgt ervoor dat uw geliefde zich helemaal thuis voelt.

Martha Flora Hulsberg particuliere zorg

Sfeervol wonen

U heeft uw eigen, royale appartement, dat van alle gemakken is voorzien. De sfeer en inrichting van uw woning. Dat bepaalt u helemaal zelf. Vanuit uw appartement komt u in de Meander – het hart van onze geborgen, beschermde samenleving. Ook kunt u bij bepaalde locaties samenwonen met uw partner. Als u even wilt wandelen, is er altijd een medewerker in de buurt die graag met u mee loopt.

Ontdek de locatie bij u in de buurt

Laat uw gegevens hieronder achter en wij maken samen met u een afspraak om de locatie te bezichtigen.

   

  Deheer Ouwehand

  Wonen met volop privacy

  U wilt privacy als u daar behoefte aan heeft. Daarom kunt u zich altijd rustig terugtrekken in uw eigen, vertrouwde omgeving: een ruim appartement waar u comfortabel woont en waar u het voor het zeggen heeft. Privacy is dan ook een belangrijk onderdeel als het gaat om kleinschalig wonen met dementie. Natuurlijk kunnen bewoners er ook voor kiezen de gezelligheid op te zoeken.

  Eigen zorgappartement

  U bewoont een royaal zorgappartement van 40 tot 65 m². Met eigen sanitair, pantry en alle privacy. U bepaalt zelf de inrichting en sfeer van het appartement en uw partner en (klein)kinderen kunnen in overleg bij u blijven logeren. Drempels om te verhuizen worden zo verlaagt. Wij zorgen dat u het leven zoals u dat gewend bent gewoon kunt voortzetten. En daar hoort uw familie natuurlijk bij!

  Verpleeghuis in Hoorn

  De Meander

  De Meander is het warme hart van de beschermde samenleving die Martha Flora vormt. De Meander is een grote ruimte, met o.a. een eetkeuken, een huiskamer en een bibliotheek. Juist deze ruimte zorgen voor veel interactiviteit en een gezellig samen zijn. Ook georganiseerde activeiten vinden plaats in de meander. U vindt er altijd de sfeer en activiteit die past bij uw stemming.

  Samenwerking Stirling Universiteit

  Martha Flora heeft de inrichting en indeling van haar huizen ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Schotse Stirling Universiteit. De autoriteit op het gebied van design voor kleinschalig wonen met dementie. De samenwerking bestond voornamelijk uit onderzoeken en het delen van gespecialiseerde kennis. Tot op de dag van vandaag wordt alle kennis ingezet voor het ontwikkelen van nieuwe locaties.

  Inspiratie voor inrichting appartementen
  zorg martha flora wijntje

  Bijzondere locaties

  De huizen van Martha Flora vindt u op mooie en bijzondere locaties door heel Nederland. In 2013 opende Martha Flora Den Haag de deuren en een jaar later ontvingen we gasten bij Martha Flora Gouda. Het Martha Flora concept is een groot succes en inmiddels zijn er 14 locaties door heel Nederland. Ontdek de locatie bij u in de buurt door het maken van een rondleiding of ontdek uw locatie eerst online.

  Heeft u interesse?

  Wilt u meer weten over de beste en meest persoonlijke zorg bij dementie? Wij staan u graag uitgebreid te woord en/of geven u een rondleiding. Zo krijgt u een goede indruk van de ruime zorgappartementen, de Meander en de wijze waarop wij dementiezorg in de praktijk brengen.

  Ik dacht dat alle bewoners van de gemeenschappelijke ruimten gebruik moesten maken, maar het bleek maar de helft te zijn. Wat een ruimte!

  - Dochter bewoner Martha Flora Twello