Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Dementiezorg: persoonlijk & gespecialiseerd

Dementie is een complex en progressief ziektebeeld. Bij elke persoon ontwikkelt de ziekte zich anders. Goede dementiezorg kan daarom alleen maar gespecialiseerde zorg zijn. Individueel. Eén op één. Daar is tijd, aandacht en ruimte voor nodig die een ‘gewoon’ verpleeghuis doorgaans niet kan bieden. Waar moet u op letten als u een geschikte plek zoekt voor een naaste met dementie, omdat thuis wonen niet langer gaat? Wij zetten de belangrijkste criteria voor u op een rijtje. In de vorm van deze handige checklist. Bekijk hiernaast ook het persoonlijke verhaal van Marco Ouwehand, ervaringsdeskundige (vader en moeder met dementie) en oprichter van Martha Flora.

De 7 kwaliteiten van Martha Flora

Martha Flora biedt gespecialiseerde zorg aan mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Zorg die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en veel ervaring. Wij hebben ons verdiept in wat mensen met dementie nodig hebben als thuis wonen niet meer mogelijk is. Wij werken niet vanuit de beperkingen van het zorgstelsel, maar bieden dementiezorg zoals die moet zijn. Daarom krijgt u bij Martha Flora de meest persoonlijke dementiezorg die er in Nederland te vinden is. Zorg die wordt gekenmerkt door zeven kwaliteiten. Ontdek Martha Flora!

Ontvang de brochure gratis

Na het achterlaten van uw naam en e-mailadres, wordt de brochure naar het opgegeven e-mailadres gestuurd.


  beginnende dementie ouderen

  Gespecialiseerd in dementiezorg

  Dementie is een complexe en progressieve ziekte die meer dan honderd verschillende vormen kent. Bovendien is het een ziekte die bij elk individu weer anders verloopt, in een ander tempo. Dat vraagt om gespecialiseerde zorg. Goede dementiezorg doe je er niet even bij. Goede dementiezorg kan je alleen bieden als je daar, zoals Martha Flora, volledig in gespecialiseerd bent.

  Echte aandacht

  Hoe beter en persoonlijker de relatie tussen zorgverlener en cliënt is, hoe beter de kwaliteit van leven. Echte aandacht is de sleutel. Daarvoor moet je tijd hebben. Bij Martha Flora werken wij daarom met een hoger aantal personeelsleden dan in de reguliere zorg. In Nederland is er niemand die dat doet. Ook niet in de particuliere woonzorg.

  zorg martha flora buiten
  zorg martha flora privacy

  Privacy, ook met uw familie

  Privacy is in het normale leven een van onze belangrijkste levensbehoeften. En dat verandert natuurlijk niet wanneer u bij ons komt wonen. Mensen met dementie zoeken de nabijheid van andere mensen en tegelijkertijd geborgenheid. Bij Martha Flora kunt u zich terugtrekken in de beslotenheid van uw eigen appartement of in een van de knusse hoekjes in de Meander, de beschermde samenleving van Martha Flora.

  Volop leefruimte

  Volop leefruimte. Dat biedt niemand. Martha Flora wel. Ga gerust even lekker in de tuin zitten. Of in de bibliotheek. Bij ons geen vaste plek aan tafel of in de huiskamer, tenzij u dat graag wilt. U heeft ruimte om keuzes te maken. Ruimte voor privacy, in uw eigen appartement. Ruimte om de nabijheid van andere mensen op te zoeken in de Meander, de geborgen samenleving van Martha Flora. Begeef u daar waar u zich prettig voelt.

  zorg martha flora wijntje
  zorg martha flora activiteiten

  Activiteiten op maat

  Elk mens is anders. En leidt een uniek leven. De een houdt van sport, de ander leest graag, speelt een instrument of is dol op tuinieren. Of doet van alles graag een beetje. Soms omdat het moet. Elke dag ziet er anders uit, want een vast activiteitenprogramma is helaas geen aanbeveling. Toch kom je dat erg vaak tegen in verpleeghuizen. Activiteiten zijn er genoeg bij Martha Flora, maar we maken ze op maat.

  Nooit meer verhuizen

  Elk mens wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met dementie kan er echter een moment komen dat dit echt niet meer gaat. Als u dan toch moet verhuizen geeft dat stress en onrust, zeker omdat u met dementie ook nog eens extra kwetsbaar bent. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u niet meer hoeft te verhuizen. Met uitzondering van situaties die aanvullende expertise, kennis of deskundigheid vereisen, zijn we er tot het einde voor u.

  zorg martha flora hond
  zorg martha flora mantelzorg

  Geen zorgen meer

  Mantelzorg geven aan een geliefd persoon met dementie is loodzwaar. Bovendien komt er veel regelwerk en administratie bij kijken. Wij nemen dat van u over, zodat u zich met de waardevolle dingen van het leven kunt bezighouden.

  Download de Martha Flora brochure

  Wilt u meer weten over de meest persoonlijke zorg bij dementie? Wij zijn u graag van dienst. Selecteer hieronder de gewenste locatie en download eenvoudig de brochure, vraag direct een rondleiding aan of neem telefonisch contact op.

  Ik dacht dat alle bewoners van de gemeenschappelijke ruimten gebruik moesten maken, maar het bleek maar de helft te zijn. Wat een ruimte!

  - Dochter bewoner Martha Flora Twello