Meer weten?

Wij helpen u graag

Neem contact op

Martha Flora en corona [lees verder]

Verschil Alzheimer en dementie

De ziekte van Alzheimer is een van de vele vormen van dementie. De oorsprong van deze ziekte ligt in de hersenen. De klachten ontstaan omdat de hersenen – door verschillende oorzaken – niet meer naar behoren functioneren.

Alzheimer bekendste vorm van dementie

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie: meer dan tweederde van alle mensen met een dementie lijdt aan Alzheimer. Daardoor denken veel mensen dat dementie en de ziekte van Alzheimer precies hetzelfde zijn. Maar dat is niet het geval.

Dementie is verzamelnaam

Dementie een verzamelnaam voor een aantal symptomen van verschillende ziektes. Er zijn meer dan 50 vormen van dementie. Deze vormen van dementie, waarvan Alzheimer dus de bekendste is, kunnen verschillende oorzaken en symptomen hebben. Voor elke vorm van dementie geldt dat de aandoening progressief is en het ziekteverloop onomkeerbaar.

Andere bekende dementievormen zijn:

Alzheimer bij Martha Flora

Wanneer een familielid of uzelf aan Alzheimer lijdt kan Martha Flora u helpen om de zorg te
verlichten. Martha Flora is een particulier initiatief in dementiezorg. Gebouwd op persoonlijke
ervaringen van grondlegger Marco Ouwehand en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek. Het
resultaat: een uniek zorgconcept voor mensen met alzheimer of een andere vorm van dementie, zo
ook voor mensen die lijden aan Alzheimer.

Lees verder over Martha Flora of neem contact met ons op via één van de verschillende
manieren zoals te vinden is op deze pagina. Wij staan u graag te woord en zoeken met u naar het
antwoord of Martha Flora de passende oplossing is voor uw zorgvraag.

De juiste zorg en leefomgeving

Het zijn twee van de zeven kwaliteiten waar veel aandacht aan wordt besteed bij Martha Flora. Kom te weten hoe en waarom deze twee kwaliteiten zo belangrijk zijn voor het welzijn van uw geliefde, lees alles over onze: dementie zorg en wonen met dementie.

Gerelateerde pagina’s

Vormen van dementie

Dementie is een verzamelnaam voor een groot aantal ziektes. Er zijn meer dan 50 verschillende vormen van dementie. De oorsprong van deze ziektes ligt altijd in de hersenen. De daarbij horende klachten ontstaan omdat de hersenen – door verschillende oorzaken – niet meer naar behoren functioneren.

Verder lezen

De fasen van dementie

Mensen met dementie doorlopen in hun ziekte verschillende fasen. Hoe een dementie begint en zich ontwikkelt, hangt af van de vorm van dementie, zoals Alzheimer. Maar ook van het karakter, de ervaringen en de levensgeschiedenis van de persoon.

Verder lezen

Effect geheugentraining

Voor geheugentraining wordt veel reclame gemaakt. Vooral in tijdschriften en op websites voor ouderen. Deze trainingen zouden het geheugen flink verbeteren en allerlei problemen op latere leeftijd kunnen voorkomen

Verder lezen

Psychogeriatrische zorg

In de geneeskunde bestaat een specialisme dat zich toelegt op aandoeningen die gepaard gaan met verminderde geestelijke vermogens op hogere leeftijd. De psychogeriatrie. In de praktijk houden psychogeriatrische artsen zich bezig met de blijvende of toenemende cognitieve beperkingen door verschillende vormen van dementie.

Verder lezen